4 Şubat 2009 Çarşamba

6. GÜN 6. FİKİR

Bugün sizlerle bir iş fikri paylaşacağım. Daha doğrusu yeni bir bankacılık ürünü:



Piyasada Sodexho ve Multinet'in pazar lideri olduğu yemek kartlarını biliyoruz. Her iki firma da şirketlere, dışarıda yemek yiyen çalışanları için şirketin belirlediği limitler tutarında para yüklediği kartları pazarlıyor. Bu kartları anlaşmalı olduğu çok sayıda restoranda para yerine hesabınızı ödemek için kullanabiliyorsunuz.



Garanti Bankası'nın elma hesabını da biliyorsunuz. Her ne kadar bu hesap türü Garanti ile özdeşleşmiş olsa da aslında her banka farklı isimlerle sunuyor aynı ürünü. Vadesiz hesabınızda açıkta kalan bakiyenizin, talimat gerektirmeden banka tarafından B tipi likit fona dönüştürerek, vadesiz hesabınızdan da cuzi de olsa para kazanmanızı sağlıyor. Ayrıca istediğiniz zaman fonları satıp nakite dönebiliyorsunuz.



Ben diyorum ki; X bankası da şirket çalışanlarına, şirketin belirlediği miktarda para yüklü banka kartı verse. Bu kartların herhangi bir banka kartından farkı, bu kartlardan nakit çekim yapılamaması ve bakiyenin tek seferde değil günlük limitler dahilinde harcanabilmesi olsun. Her bir çalışan ayda 24 gün çalışıyor olsun. Şirket herbir çalışanı için günlük 10 YTL limit belirlemiş olsun. Buna ufak bir pay ekleyerek kartımızın limitini günde 15 YTL olarak belirleyelim. Çalışan 16 YTL ödemek isterse; günlük limitiniz yetmemektedir uyarısıyla karşılaşsın.


Tabi şirketlerin mevcut Sodexho, Multinet gibi firmalar yerine X Card’ı tercih etmesi için onlara ek bir fayda sağlamamız gerekiyor. Çalışanlar için açtığımız hesapların hepsi aynı zamanda elma hesabı gibi çalışsın. Günlük 15 YTL’lik limit dışındaki tutarla banka B tipi likit fon alsın. Ay sonunda hesaplardan elde edilen gelir ise bir ana hesaba, işverenin hesabına yatırılsın. Böylece ufak da olsa bir sonraki ayın yemek giderleri azalmış olsun.

Üstelik bu yeni bir işkolu gibi görünse de aslında bir satış ekibi dışında yeni bir organizasyon gerektirmiyor. Banka’nın diğer iki firma gibi restoranlara sistemini pazarlamasına gerek yok çünkü X Card zaten kredi kartı geçen her restoranda geçecek. Sadece bu özellik bile diğer 2 firmaya göre büyük bir avantaj. Sadece bu ürünü şirketlere tanıtıp, pazarlayacak bir ekip gerekiyor.



Banka kart bakiyelerinde fon alınmayan ve vadesizde bulunan tutarla maliyetsiz fon sağlamış olacak. Fakat asıl önemli olan banka, çoğu daha önce müşterisi olmayan birçok yeni müşteri elde edecek. Üstelik bu müşterilere tek tek pazarlama yapmadan, sadece işvereni ikna ederek yapabilecek bunu. Daha sonra da zaten banka müşterisi olmuş bu kişilere diğer bankacılık ürünlerini pazarlayacak.

1 yorum:

  1. Tarann Tarann Tarannn
    Gelecek beni kurtarmaya

    Tarann Tarann Tarannn
    Reklamın yıldızı yapmaya

    Tararararan… Tararararan….

    Şüphesiz alemin kralı o
    Sektörün eşsiz efsanesi
    En deli en kanlı en babaa o
    Kimsenin okunmaz esamesiiiii

    ....

    YanıtlaSil