12 Şubat 2009 Perşembe

14. GÜN 14. FİKİR



Bir adam barda arkadaşıyla oturuyor. Birden arka masadaki sarı elbiseli çok güzel bir kızla göz göze geliyor. Arkadaşı bir şeyler anlatıyor fakat o dinlemiyor sürekli başını çevirip kıza bakıyor. Sonunda dayanamıyor ve kalkıp kızın yanına gidiyor. Kızla kaynaştığını, konuştuklarını ve gülüştüklerini görüyoruz. Fakat kız ve erkeği hiç aynı karede görmüyoruz. Kamera dışarıdan yalnızca adamı gösteriyor. Kızı ise yalnızca adamın gözünden görüyoruz. Kamera arkadaşına dönüyor. Arkadaşı yüzünde garip ifade ile onlara bakıyor. Şaşırmışla üzülmüş arası.


2. karede nikahdayız. Yine adamın gözünden bakıyoruz. Karşısında barda tanıştığı güzeller güzeli kız gelinlikle. Gelini öpüyor. Kafasını çeviriyor ve yine adamın gözünden nikah davetlilerini görüyoruz. Gelin ve damatın durduğu platformun hemen önünde dizilmişler, hepsinin yüzünde garip bir ifade. Şaşırmışla üzülmüş arası.


Bardaki sahneye geri dönüyoruz. Bu sefer adamın arkadaşının gözünden bakıyoruz. Söylediklerini dinlemiyor arkadaşı. Dönüp dönüp arkasına bakıyor. Ve az sonra kalkıp arka masadaki bir kızın yanına gidiyor. Kız sarı elbiseli, çok çirkin ve çok şişman. Yüzünde garip bir ifadeyle bakakalıyor.


Nikah sahnesindeyiz. Davetlilerin gözünden görüyoruz. Gelin ve damat platformun üzerinde. Son derece yakışıklı bir damat ve çirkin, şişman bir gelin. Damat hayranlıkla geline bakıyor önce sonra da gelini öpüyor. Hepsi yüzünde garip bir ifadeyle bakakalıyor.


Ve Sloganımız geliyor: İş işten geçmeden X Göz Hastanesi.

2 yorum: